Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Veslanje

Zlato na Bledu jedna od najvažnijih pobjeda Sinkovića dosad!

Unatoč nikad jačoj konkurenciji u dvojcu na pariće, Martin i Valent Sinković pokazali su na Europskom prvenstvu u Sloveniji da su i dalje sila kojoj se teško suprotstaviti.

Martin i Valent Sinković

Malo je hrvatskih sportaša s konstantnim vrhunskim rezultatima poput braće Sinković. Još tamo 2010. godine započeli su nizati pobjede i pobjednička postolja, a ništa se nije promijenilo niti kada su prešli iz dvojca na pariće u dvojac bez kormilara, u kojem su također bili gotovo nedodirljivi.

U svojoj bogatoj karijeri Martin i Valent mogu se pohvaliti s dva olimpijska zlata u dvije različite discipline te tri olimpijske medalje ukupno. Imaju i šest svjetskih titula te 25 pobjeda u Svjetskom kupu, a tome su ovog vikenda dodali i sedmo europsko zlato u karijeri.

Dogodilo se to na slovenskom jezeru Bled, gdje su u izazovnim uvjetima Sinkovići još jednom pokazali svoju moć i dugovječnost, u utrci koja je bila izuzetno važna za nastavak njihovih karijera…

Slomili nikad jaču konkurenciju

Nakon što su se prošle sezone vratili u dvojac na pariće, Sinković su bili nanizali četiri pobjede, no zatim su ostali bez medalje u rujnu na Svjetskom prvenstvu u češkim Račicama.

Bila je to prva utrka na kojoj se Valent i Martin nisu našli na pobjedničkom postolju nakon više od desetljeća i potvrda da je ova disciplina postala silno jaka posljednjih godina, još jača nego u doba kad su Sinkovići od 2013. do 2016. godine bili apsolutno nepobjedivi.

No, naše legendarne veslače to nije pokolebalo, već su ove zime nastavili odlično raditi na svojoj pripremi i to im se isplatilo. Da su zaista brzi pokazali su u Zagrebu na Svjetskom kupu prije tri tjedna, gdje su s lakoćom slomili konkurenciju, a nikakvih problema nisu imali u kvalifikacijama, kao ni u polufinalu na Bledu.

To i nije nešto što se podrazumijeva, jer aktualni svjetski i olimpijski prvaci Boucheron i Andronidas nisu se uopće uspjeli probiti do finala, u žestokoj konkurenciji koja je tražila tri savršena nastupa čak i od onih najboljih.

Sinkovići su pak preskočili sve zamke i onda u finalu vodili izuzetno uzbudljivu borbu s Talijanima Lucom Rambaldijem i Matteom Sartorijem. Kada se već činilo da će suparnici pobijediti, uslijedio je famozni siloviti finiš Valenta i Martina koji je slomio talijanski dvojac u posljednjih 200 metara i donio najboljim hrvatskim veslačima još jedno nezaboravno zlato.

Veliki poticaj za Igre u Parizu

Za Sinkoviće je ovo bila jedna od najvažnijih pobjeda u karijeri, jer dokazali su da i u svojim tridesetim godinama imaju ono što je potrebno da bi slomili mlađe suparnike, čak i u sezoni u kojoj je konkurencija u dvojcu na pariće zaista paklena.

To će zagrebačkim veslačima dati dodatnu motivaciju za trening u ovoj predolimpijskoj godini, u kojoj se najvažnije natjecanje održava u rujnu u Beogradu, gdje će biti održano Svjetsko prvenstvo.

Istina je, prethodne sezone su pokazale da Sinkovićima baš i ne odgovaraju utrke u rujnu, jer ostali su bez zlata na prethodna dva velika jesenska natjecanja. No, čak i ako ne budu među najboljima na Svjetskom prvenstvu ove godine, utrka na Bledu je pokazala da će Martin i Valent sigurno biti u samom vrhu u najvažnijoj utrci, onoj sljedeće godine na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tamo ni spomenuti Francuzi Boucheron i Andronidas neće podbaciti kao u Sloveniji, a i drugi će se odlično spremiti pa možemo očekivati jednu od najboljih utrka u dvojcu na pariće u posljednja dva desetljeća. Naravno, sa Sinkovićima u središnjoj ulozi, čiju je karijeru zaista veliki užitak pratiti svakom ljubitelju sporta u Hrvatskoj…

Ostavi komentar

Veslanje

Martin i Valent Sinković odradili su još jednu uspješnu sezonu, u kojoj su osvojili četiri medalje i postali europski prvaci. Sljedeće godine čeka ih...

Gdje gledati

Pročitajte gdje gledati Svjetsko prvenstvo u veslanju, prijenos finala dvojca na pariće (braća Sinković) i samca (Damir Martin) iz Beograda

Veslanje

Danas smo na Svjetskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Beogradu u četvrtfinalnoj akciji imali tri hrvatske posade. Hrvatski veslač Damir Martin prvi je ušao...

Veslanje

Martin i Valent Sinković ovog tjedna kreću u lov na treću pobjedu u nizu na svjetskoj sceni, kroz tri dana napornog utrkivanja na Svjetskom...