Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Druga zlatna medalja u pola godine: Buduća hrvatska boksačka zvijezda osvojila europsko zlato!

Mariela je, inače, rođena u Njemačkoj gdje je počela razvijati svoj boksački potencijal, a ondje radi i kao model

Foto: Hrvatski boksački savez

Prije pola godine okrunjena je za najbolju juniorku Europe u talijanskom Montesilvanu, a sada je napravila korak dalje. Mlada, tek 17-godišnja boksačica Mariela Šteko, u armenskoj prijestolnici, Erevanu, osvojila je zlato na mlađeseniorskom Europskom prvenstvu! Mariela je u finalu kategorije do 63 kg svladala Poljakinju, Aleksandru Jankowiak, u izuzetno napetome meču dostojnom europskog finala.

Poljakinja je u polufinalu svladala bivšu juniorsku prvakinju “Staroga kontinenta”, Ruskinju, Dariju Novinskaju, što je bilo iznenađenje. U finale je krenula agresivnije i bolje od naše boksačice, osvojila prvu rundu, no Mariela uzvraća u drugoj. Odlučujuća treća runda bila je ravnopravna, no nijanse su odlučile i Mariela Šteko nova je europska prvakinja među mlađim seniorkama! Sudačkom odlukom Šteko je pobijedila u posljednjoj rundi rezultatom 3:2, a nakon što su se umiješali kontrolori, taj rezultat podebljan je na 5:2.

Foto: Hrvatski boksački savez

Mariela je, inače, rođena u Njemačkoj gdje je počela razvijati svoj boksački potencijal, a ondje radi i kao model. Vjerojatno se Nijemci sada “grizu” što nisu više poduzeli u vezi Marielinog dovođenja pod svoj stijeg. Ovako ova 17-godišnjakinja nastavlja graditi svoj put s hrvatskom zastavom, zajedno sa svojim ocem i trenerom, Mladenom. Čut ćete za nju još mnogo puta – to je sigurno.

Foto: Hrvatski boksački savez
Ostavi komentar