Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biciklizam

EP U BICIKLIZMU: 17-godišnji Okmažić bez plasmana u debiju u juniorskoj konkurenciji

Manje od polovice završilo utrku

Foto: Screenshot / Montaža: hrsport.hr

Najmlađi član hrvatske reprezentacije na tekućem Europskom prvenstvu u cestovnom biciklizmu u Tridentu, Ivan Okmažić, ostao je bez plasmana u juniorskoj utrci dužine 107.2 kilometra. Ivanu, inače 17-godišnjaku, ovo je bio prvi nastup na Europskom prvenstvu te je mnogo vremena da napreduje ispred njega.

Konkurencija je bila jaka, čak 156 mladih biciklista natjecalo se za medalje, a Ivan je imao startni broj 94. Od, dakle, 156 natjecatelja, manje od polovice, njih 77, završilo je napornu utrku, a među njima, nažalost, nije bio Ivan Okmažić. Zlato je otišlo u ruke Francuzu, Romainu Gregoireu, srebro Norvežaninu, Peru Strandu Hagenesu, a bronca još jednom Francuzu, Lennyju Martinezu. Sva trojica prošli su kroz cilj u identičnom vremenu, ostavivši ostatak konkurencije iza sebe.

Kao i jučer, i danas su Italija i Švicarska na vrhu osvajača medalja, s dva zlatna odličja. Po jedno imaju Belgija, Danska, Rusija, te od sada i Francuska. Sutra nas očekuju dva hrvatska biciklista na cesti, a to su Fran Miholjević i Viktor Potočki u utrci mlađih seniora. Viktoru će to biti jedini nastup u Tridentu, a Fran će pokušati ponoviti jučerašnji kronometar u kojem je stigao do jako dobre 11. pozicije. Utrka je na rasporedu u 9:00 sati ujutro.

Rezultati juniorske utrke

POZICIJABICIKLISTREZULTAT
ZLATORomain Gregoire (Fra)02:35:42
SREBROPer Strand Hagenes (Nor)0:00
BRONCALenny Martinez (Fra)0:00
4.Vlad Van Mechelen (Bel)+0:10
5.Manuel Oioli (Ita)+0:10
———-—–
xIVAN OKMAŽIĆ (HRV)x
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Vaterpolo

Nakon 15 godina igranja za Barakude

Nogomet

Šibenik golovima Mine i Ćurića došao do pobjede u dalmatinskom derbiju na Šubićevcu,