Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biciklizam

Još samo 6 dana do najjačeg CRO Racea ikada: Stižu tri pobjednika Tour de Francea, među kojima je i aktualni!

CRO Race 2022.

Foto: Screenshot Eurosport YT

Iako je prošlo tek sedam godina od premijernog izdanja CRO Racea, nekadašnjeg Tour of Croatia, ova biciklistička utrka već dobiva potpunu afirmaciju u svijetu biciklizma. To potvrđuje i najava direktora ove utrke, Vladimira Miholjevića, da u Hrvatsku stižu neka od najvećih imena ovog sporta.

Tako bismo prekrasnim putevima “Lijepe naše” trebali gledati čak trojicu pobjednika najpoznatije biciklističke utrke na svijetu, Tour de Francea – Gerainta Thomasa (pobjednik iz 2018.), Egana Bernala (2019.) i aktualnog pobjednika, Danca, Jonasa Vingegaarda, kojemu će ovo biti prva utrka nakon TdF-a. Od ove trojice, donekle je upitan nastup Kolumbijca, Bernala, jer ima zakazanu operaciju odmah nakon završetka CRO Racea.

Od ostalih sjajnih biciklista, vidjet ćemo svjetskog prvaka iz 2014., Poljaka, Michala Kwiatkowskog, kao i pobjednika najdulje jednodnevne utrke World Tour kalendara (elitna kategorija), Milano – San Remo, Mateja Mohoriča iz Slovenije.

Na konferenciji za novinare, Vladimir Miholjević, izjavio je kako bi tijekom sljedećeg tjedna, dakle, dok bude trajao CRO Race, mogla stići prekrasna vijest. Naime, postoji poveća mogućnost da će biciklistička utrka kroz Hrvatsku od iduće godine biti dio utrke kategorije Pro Series, koja je odmah jednu stepenicu ispod one elitne kategorije, već spomenutog World Toura u kojoj se nalaze Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta i ostale planetarno praćene utrke.

U utorak kreće prva etapa, iz Osijeka, a završit će u Ludbregu, čime je najdulja etapa od šest na ovom izdanju CRO Racea (223,5 km). Tijekom tih šest etapa, biciklisti će prijeći 1.065 kilometara i pritom će savladati 9.000 metara visinske razlike. Slika sa CRO Racea ići će u čak 190 zemalja svijeta.

Etape CRO Racea

  • 27.09., 1. etapa: Osijek – Ludbreg (223.5 km)
  • 28.09., 2. etapa: Otočar – Zadar (163 km)
  • 29.09., 3. etapa: Sinj – Primošten (157 km)
  • 30.09., 4. etapa: Biograd Na Moru – Crikvenica (219 km)
  • 01.10., 5. etapa: Opatija – Labin (154 km)
  • 02.10., 6. etapa: Sveta Nedelja – Zagreb (158 km)

Možda će vas zanimati

Biciklizam

Saznajte gdje gledati prijenos CRO Racea, najpoznatije biciklističke utrke u ovom dijelu "Staroga kontinenta"