Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Atletika

Filip Mihaljević 7. na mitingu Dijamantne lige

Filip Mihaljević
FOTO: Instagram

Europski prvak u bacanju kugle, Hrvat Filip Mihaljević, osvojio je sedmo mjesto na atletskom mitingu Dijamantne lige u talijanskoj Firenci. Mihaljevićev najdalji hitac, ujedno i njegov najbolji rezultat sezone, pao je na 20,92 metra.

Mihaljević je danas imao četiri ispravna pokušaja i svaki put mu je kugla poletjela dalje od dosadašnjeg najboljeg rezultata u 2023. godini koji je iznosio skromnih 20,13 metara. Najuspješniji pokušaj je imao u drugoj seriji kada mu je samo osam centimetara nedostajalo do granice od 21 metra.

U Firenci je pobijedio domaći predstavnik Leonardo Fabbri s 21,73 metra, što je i njemu bio najbolji rezultat u ovoj godini. Četiri centimetra kraći (21,69 m) bio je hitac Novozelanđanina Toma Walsha, dok je treći bio Čeh Tomaš Stanek s hicem od 21,64 m. Dakle, prvu trojicu je dijelilo svega 9 centimetara.

Amerikanac Joe Kovacs je osvojio četvrto mjesto (21,55 m), dok je peti bio njegov sunarodnjak Adrian Piperi (21,43 m). Šesto mjesto je zauzeo još jedan Talijan Zane Weir (21,13 m).

Baš su Piperi i Zeir u četvrtoj seriji gurnuli Mihaljevića s pete na sedmu poziciju, što je Filipu donijelo prva dva boda u novoj sezoni Dijamantne lige. Priliku za nove će imati 30. lipnja u Lausanni.

Poredak mitinga Dijamantne lige u bacanju kugle:

  1. Leonardo Fabbri (Italija) 21.73
  2. Tom Walsh (Novi Zeland) 21.69
  3. Tomaš Stanek (Češka) 21.64
  4. Joe Kovacs (SAD) 21.55
  5. Adrian Piperi (SAD) 21.43
  6. Zane Weir (Italija) 21.13
  7. Filip Mihaljević (HRVATSKA) 20.92
  8. Josh Awotunde (SAD) 20.12
  9. Armin Sinančević (Srbija) 19.53
Ostavi komentar

Atletika

Program prvog dana započeo je kišnim vremenom, zbog čega su natjecanja bila nakratko odgođena

Atletika

U poljskom Chorzowu održan je osmi miting Dijamantne lige ove sezone na kojem je nastupio najbolji hrvatski atletičar današnjice – Filip Mihaljević. On je...

Atletika

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković je pobijedila na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu u bacanju diska s rezultatom od 64.49 metara. Sandra se još...

Atletika

Aktualni europski prvak i hrvatski rekorder u bacanju kugle, Filip Mihaljević, u petak je osvojio treće mjesto na mitingu Dijamantne lige u švicarskoj Lausannei...