Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gdje gledati

Gdje gledati Hrvatska – Sjeverna Makedonija, prijenos rukometa?

Pročitajte gdje gledati Hrvatska – Sjeverna Makedonija, prijenos prijateljske rukometne utakmice iz porečke dvorane Žatika

Hrvatska Sjeverna Makedonija prijenos
Foto: Kolektiff Images / Facebook HRS

Pročitajte gdje gledati Hrvatska – Sjeverna Makedonija, prijenos prijateljske rukometne utakmice iz porečke dvorane Žatika.

Točno tjedan dana prije prvog susreta na Svjetskom prvenstvu, i to jako važnog, protiv Egipta, hrvatska muška rukometna reprezentacija odigrat će prvi od dva pripremna ogleda u Poreču. U nedjelju će izabranicima Hrvoja Horvata kao “sparing partner” poslužiti Izrael, no prije toga predstoji susret sa Sjevernom Makedonijom izbornika Kirila Lazarova.

Jedan od najvećih rukometaša svih vremena, danas 42-godišnji Kiril Lazarov, čak je 23 godine nastupao za svoju reprezentaciju, odigravši posljednju utakmicu prošle godine. Trebat će Makedoncima neko vrijeme za prilagodbu u post-Lazarov eri, no ne sumnjamo kako će u najmanju ruku zadržati prijašnje rezultate. Sjevernoj Makedoniji predstoji nadmetanje s reprezentacijama Norveške, Nizozemske i Argentine u nezgodnoj skupini na Svjetskom prvenstvu.

Gdje gledati Hrvatska – Sjeverna Makedonija, prijenos prijateljske rukometne utakmice?

Pripreme “Kauboja” u Poreču protječu bez većih problema. Većini je smiješak na licu učestala pojava, što je lijepo vidjeti uoči svjetske smotre. Jedan od takvih je i senator naše izabrane vrste, Igor Karačić:

Dobro se trenira, pozitivna je energija i atmosfera. Radujemo se svakom treningu. Dali su nam male šanse, ali tu smo, zajedno smo, borimo se, radimo i iščekujemo to Prvenstvo. Bio sam skeptičan prije dva mjeseca jer ne znaš tko će biti prisutan od igrača, puno ih je otpalo. A onda sam vidio kako mladi i stari ‘grizu parket’ što mi je dalo dodatni motiv da ubacim u brzinu više… Nadam se da će ovo biti jedno dobro Prvenstvo za nas. Moramo misliti samo na nas. Sjeverna Makedonija je dobra ekipa, dobar tim i ne trebamo previše razbijati glavu tko su i što su. Moramo se pripremiti za prvu utakmicu na SP-u jer je poznato da se priča da više nismo ekipa na najvišoj razini. To smo i pokazali na posljednja dva prvenstva, ali ne treba bježati od toga, moramo ići korak po korak. Tu je Egipat i moramo pobijediti da bismo lakše ušli u Prvenstvo, da bismo dobili samopouzdanje. Moramo misliti samo na nas, a ne na protivnika i da se što bolje prezentiramo.

Porečka dvorana Žatika rasprodana je za ogled s Makedoncima, dok je za dvoboj s Izraelom ostalo još malo ulaznica. Ako niste osigurali komadić vrijednog papira, moći ćete utakmicu pratiti na televiziji. Prijenos je omogućio RTL na svojem drugom programu, kao i neke kladionice, i to u visokoj rezoluciji. Prijateljska rukometna utakmica, Hrvatska – Sjeverna Makedonija, počinje u 20:15 sati.

Hrvatska – Sjeverna Makedonija (petak, 20:15 h)

Posljednjih 5 međusobnih utakmica Hrvatske i Sjeverne Makedonije

HRVATSKA – Sjeverna Makedonija 5 5 0 0 161:121

  • 15.04.2006. HRVATSKA – Sjeverna Makedonija 38:28 (BiH Trophy)
  • 21.01.2015. Sjeverna Makedonija – HRVATSKA 26:29 (Svjetsko prvenstvo)
  • 06.11.2015. HRVATSKA – Sjeverna Makedonija 29:21 (prijateljska utakmica)
  • 21.01.2016. Sjeverna Makedonija – HRVATSKA 24:34 (Europsko prvenstvo)
  • 14.01.2019. HRVATSKA – Sjeverna Makedonija 31:22 (Svjetsko prvenstvo)


Standings provided by Sofascore

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati