Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Rukomet

Josip Šarac i Lovro Jotić među najvećim nadama europskog rukometa!

Priče i priče ispričane su kako je Hrvatska nepresušan izvor sportskih talenata, kako u velikom broju sportova, tako i u rukometu. Posebno priznanje dolazi od Europske rukometne organizacije, točnije, njihove službene internetske stranice na kojoj su objavili listu deset najvećih talenata koji će igrati za svoje klubove u nadolazećoj Ligi prvaka. Na listi nalaze se dva mlada hrvatska rukometaša, Josip Šarac na trećem mjestu i Lovro Jotić na šestoj poziciji.

„Trebamo ga vidjeti u nokaut fazi“

Među deset najperspektivnijih rukometaša samo tri zemlje imaju dva svoja predstavnika: Danska, Portugal i Hrvatska. Za Šarca, lijevog vanjskog slovenskog Celja, napisano je sljedeće: „Obično kada rukometaš Celja odigra dobru sezonu na najvišoj razini, odmah ga pod svoje uzimaju veliki europski klubovi koji imaju financijsku moć, no na sreću Celja, s Josipom Šarcem to se još nije dogodilo. Hrvatski lijevi vanjski prošle je sezone zabio 62 pogotka i Celje je napravilo dobar posao time što su ga zadržali i treću sezonu. Njegove prošlosezonske predstave mogu se smatrati napretkom, no trebamo ga vidjeti u utakmicama nokaut faze Lige prvaka da vidimo je li spreman za igranje na najvišoj razini“.

„Potrebna mu je stabilnost u Vardaru“

Za najstarijeg igrača na listi i pridošlicu u Vardar, Lovru Jotića (25), napisali su: „Ovo je peta uzastopna sezona Lovre Jotića u Ligi prvaka, međutim, još nije pokazao svoju klasu na najvišoj europskoj razini. Jotić, 25-godišnjak, promijenio je klubove sedam puta u proteklih sedam sezona, uključujući dva razdoblja provedena u Zagrebu, jedno u Aalborgu i prošlu sezonu u Eurofarm Pelisteru. Po tome se može zaključiti kako mu je stabilnost u Vardaru prijeko potrebna kako bi se transformirao njegov čisti talent kao razigravača u jednog ozbiljnog igrača aktualnog europskog prvaka“.

Jotić drugi u glasovanju navijača

EHF naše je uzdanice smjestio na treće i šesto mjesto, no navijači i posjetitelji službene EHF-ove internetske stranice misle kako Lovro Jotić zaslužuje i puno višu poziciju. Tako je nakon 555 glasova Jotić smješten na drugo mjesto s 18 posto iza prvoplasiranog Francuza, Elohima Prandija (22 posto), a treće mjesto zauzima Josip Šarac sa 17 posto osvojenih glasova. Vidjet ćemo što će dečki pokazati u skorašnjoj sezoni Lige prvaka.

Top deset lista EHF-a

1. Elohim Prandi (PSG, Francuska)

2. Emil Nielsen (Nantes, Danska)

3. Josip Šarac (Celje, Hrvatska)

4. Alexander Blonz (Elverum, Norveška)

5. Luis Frade (Barcelona, Portugal)

6. Lovro Jotić (Vardar, Hrvatska)

7. Lasse Moller (Flensburg, Danska)

8. Daniel Dušebajev (Kielce, Španjolska)

9. Diogo Silva (Porto, Portugal)

10. Felix Claar (Aalborg, Švedska)

Ostavi komentar

Prognoze utakmica

Danas se nastavlja Liga prvaka u rukometu za žene, a susret koji nam se svidio je između Storhamara i Odensea. On počinje u 18...

Nogomet

Velike su šanse da će 10. lipnja u Istanbulu "uhati" trofej podignuti netko od "Vatrenih". Nevjerojatnu 11. sezonu zaredom!

Nogomet

U Nyonu je upravo održan ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka, a on je spojio sljedeće parove: posljednja dva prvaka – Real Madrid i Chelsea, Inter...

Nogomet

Nogometaši Real Madrida i Napolija posljednji su sudionici četvrtfinala Lige prvaka. Real je i u uzvratu pobijedio Liverpool, a za to mu je bio...