Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Mlada hrvatska džudašica na krovu Europe! Četiri pobjede i dva preokreta za najveći uspjeh karijere

Foto: Pixabay / Cartoonize Photo Editor

Proteklog vikenda u Zagrebu održao se jedan od najcjenjenijih kadetskih džudo-natjecanja na svijetu, Europski kup, na kojem je nastupilo gotovo 700 mladih sportašica i sportaša iz 32 države Europe. Glavna priča hrvatskog džuda zlatna je medalja Splićanke Marćeline Vranješ u kategoriji preko 70 kilograma osvojena jučer. Time se još jednom pokazalo kako će džudo u Hrvata itekako opstati i biti konkurentan u svjetskim razmjerima i nakon odlaska Barbare Matić

Talentirana Marćelina u prvom je kolu bila slobodna, da bi u drugom nakon velike borbe i preokreta svladala Britanku Hassan. Posljednja minuta četvrtfinala protiv Srpkinje Jovanović bila je ključna, kada je izvela ippon za prolazak među četiri najbolje džudašice Europe u svojoj težinskoj kategoriji. U polufinalu je potvrdila da je „kraljica preokreta“ nakon ponavljanja istog scenarija kao u drugom kolu, ovog puta protiv Francuskinje Lang. Za zlato se borila s još jednom Francuskinjom, Cancan, protiv koje je imala najmanje problema za vrijednu zlatnu medalju.

Oduvijek je prestiž u džudu pobijediti neku francusku predstavnicu, a kad ih svladate dvije u jednom turniru, onda zaslužujete svako priznanje. Upravo će francuska delegacija napustiti Zagreb na prvome mjestu osvajača odličja, budući da su osvojili sedam zlata, tri srebra i osam bronci. Mnogi natjecatelji ostat će u hrvatskoj metropoli i narednih dana jer se do srijede održava trening-kamp.

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Stipe Mičić se neće boriti za pojas, ali ovo su četiri borca s kojima bi mogao u kavez...

Borilački sportovi

Pogledajte podatak koji dovoljno govori o popularnosti FNC-a u Hrvatskoj, a vjerujemo i u regiji.

Borilački sportovi

Mirko je putem facebooka odgovorio na provokativan komentar jednog pratitelja.

Borilački sportovi

Ivana Habazin u pregovorima je za borbe koja donosi svjetsku titulu.