Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Nogomet

Naslovnica hrvatskog tabloida postala hit u svijetu. Javio se poznati kanadski list: ‘Naša m*da su veća’

U jučerašnjem broju 24sata osvanula je naslovnica s velikim natpisom “Jezičinu imaš. Imaš li i m**a?” pored gologa montiranoga lika Johna Herdmana

Foto: Screenshot TSN YT

Rijetko koja izjava, svejedno o kojem se akteru radilo, je dobila na popularnosti u svjetskim medijima kao ona izbornika Kanade, Johna Herdmana, nakon susreta njegove reprezentacije i Belgije kada je izjavio da će “sj*bati Hrvatsku”. Naravno, ovaj 47-godišnji Britanac to je izjavio u trenutnoj euforiji izazvanoj izvrsnom predstavom njegovih nogometaša. No, da bi se trebalo paziti na rječnik, pogotovo na svjetskoj sceni, trebalo bi se.

U jučerašnjem broju 24sata osvanula je naslovnica s velikim natpisom “Jezičinu imaš. Imaš li i m**a?” pored gologa montiranoga lika Johna Herdmana s većim javorovim listom, simbolom Kanade, na ustima i manjim na intimnom području. Ove popularne dnevne novine nisu dugo trebale čekati na reakciju svjetskih medija koji su pohvalili domišljatost, poput britanskog Mirrora:

John Herdman trolan golom novinskom montažom nakon komentara o Hrvatskoj.

Brojni novinski listovi u Kanadi osvrnuli su se na naslovnicu 24sata koji je dobio svojevrsni odgovor od Toronto Suna. Urednici ovog tabloida na naslovnu stranicu stavili su natpis “Naša m**a su veća”, s fotografijom dvije nogometne lopte i javorovim listom između njih, uz spomenuti primjerak naslovnice hrvatskog tabloida.

Foto: Screenshot TSN YT

Herdman je u intervjuu za kanadski sportski kanal, The Sports Network, dao izjavu po kojoj se može zaključiti da se malo kaje zbog izgovorenog:

Bio sam previše iskren na pitanje. Ovo je moje prvo SP, naučit ću iz ovog iskustva i nastaviti dalje.

Bilo kako bilo, kanadski izbornik potaknuo je svjetsku nogometnu javnost da se dodatno pozabavi okršajem Hrvatske i Kanade koja bi morala biti mnogo zanimljivija od našeg prvog sraza s Marokom.


Standings provided by Sofascore

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Na današnji dan

Čovjek s brojnim nadimcima (Perke, Ivan Grozni, Koka - zbog očeve peradarske farme na kojoj je radio kao dijete) zadužio je hrvatski nogomet kao...

Nogomet

Dinamo je u 'more' bacio cijenu od deset milijuna eura, koja, ipak, nije uhvatila neku 'europsku ribu'

Američki nogomet

Ovaj danas 45-godišnjak veliki je zaljubljenik u nogomet, sport kojim se bavio u dječačkim danima

Nogomet

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije još je prije četiri i pol godine dokazao da je najbolji, ne samo nogometaš, nego i sportaš kojeg je Hrvatska...