Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

OLIMPIJSKE IGRE: NAKON BRONCE, HRVATSKA IMA I ZLATO! Fantastična Matea Jelić olimpijska pobjednica!

Nije uzalud postavljena za prvu nositeljicu…

Foto: Screenshot / Montaža: hrsport.hr

Nakon što je Toni Kanaet mimo očekivanja osvojio brončanu medalju u velter-kategoriji u taekwondou na Olimpijskim igrama u Tokiju, još je veći rezultat ostvarila Matea Jelić, aktualna europska prvakinja iz Sofije u kategoriji do 67 kilograma. Matea je stigla do olimpijskog zlata! U finalu je u iznimno napetome meču svladala treću nositeljicu, Britanku, Lauren Williams s 25:22.

Čitavi meč protekao je u velikoj rezultatskoj napetosti. Matea je bilo nešto malo opreznija, a od početka je bilo vidljivo da je Williams jako motivirano ušla u meč. Prve dvije trećine završile su u rezultatskoj ravnopravnosti, a krajem posljednjeg dijela meča Britanka je pobjegla na nekoliko bodova prednosti. Desetak sekundi prije kraja, trener Lauren Williams uložio je žalbu zbog jedne sporne situacije, a u tom trenutku je Britanka vodila 18:21. Tijekom pauze, kao da je nadnaravna snaga ušla u Mateu koja je odmah nakon nastavka meča uputila udarac u glavu za tri boda i izjednačenje. Prilikom tog udarca, Williams je pala na parter pa je zaradila kazneni bod, a u posljednjim sekundama zaradila je Matea još tri boda za najveću pobjedu u karijeri!

Prekrasan je ovo dan za hrvatski taekwondo, ali i za hrvatski sport koji slavi dvije medalje na Olimpijskim igrama. S ovim odličjima, taekwondo je postao naš najtrofejniji sport na ljetnim olimpijskim igrama s pet medalja, uz atletiku i veslanje. Barem zasada…

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Stipe Mičić se neće boriti za pojas, ali ovo su četiri borca s kojima bi mogao u kavez...

Borilački sportovi

Pogledajte podatak koji dovoljno govori o popularnosti FNC-a u Hrvatskoj, a vjerujemo i u regiji.

Borilački sportovi

Tyson Fury se nakon pobjede obračunao s Oleksandrom Usykom te usmeno dogovorio meč s njim.

Borilački sportovi

Roberto Soldić će za nešto više od tjedan dana debitirati unutar ONE FC-ovog kaveza.