Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Rukomet

Promjena domaćina ili otkazivanje EP-a na kojem će nastupiti Hrvatska?

Foto: dhf.dk

Od 3. do 22. prosinca ove godine na rasporedu je 14. Europsko prvenstvo za rukometašice koje bi se trebalo održati u tri norveška i dva danska grada. Čini se da Euro postaje upitno zbog postojeće pandemije koronavirusa, pogotovo nakon izjave predsjednika danskog rukometnog saveza Pera Bertelsena koji se boji financijske isplativosti organizacije takvog velikog natjecanja.

Ključna financijska korist

Bertelsenova bojazan je opravdana. Zbog trenutnih epidemioloških mjera koje su podignute izrazito visoko širem Europe i svijeta, nemoguće je prisustvo gledatelja na tribinama, a velika je vjerojatnost da će tako biti i krajem godine. To je iznimno velika prepreka organizatorima da uspiju organizirati Euro s profitom. Per Bertelsen je za danske medije izjavio: „Napravit ćemo sve da se Europsko prvenstvo održi u Danskoj. Međutim, moramo imati financijsku korist od organiziranja takvog turnira. Ako to neće biti moguće, domaćinstvo će preuzeti neka druga država u kojoj troškovi nisu toliko visoki kao kod nas.“ Drugi domaćin, Norveška, ranije je predložila odigravanje svih utakmica u jednom gradu, kako bi se smanjili troškovi cjelokupne organizacije.

Skoro identična skupina kao 2018.

Zasad je u planu da se Euro održi u pet gradova, u Stavangeru, Oslu, Trondheimu (Norveška), Frederikshavnu i Herningu (Danska). Naša ženska reprezentacija po deseti puta se plasirala na završnu smotru najboljih europskih ekipa. Smještene su u skupinu C s Nizozemskom i Mađarskom, s kojima su se susrele na posljednjem Euru prije dvije godine, te reprezentacijom Srbije. Sve utakmice u skupini će se odigrati u Trondheimu, a tri najbolje plasirane ekipe iz skupine prolaze u drugi krug. Bila bi prava šteta da se otkaže Euro krajem godine, no sve ovisi o EHF-u koji bi trebao donijeti odluku brzo.

Foto: HRS
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Nogomet

Čekamo novi termin za najveći hrvatski derbi....

Nogomet

Važna pobjeda Vatrenih, Ivušić briljirao...

Tenis

Uz puno muke do drugoga kola gdje ga čeka šesti nositelj, Pablo Carreno Busta