Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Veslanje

Sinkovići dobivaju svoje ekvivalente u ženskom veslanju: Sestre Jurković na krovu svijeta!

Braći Lončarić izmaknula medalja za manje od tri i pol sekunde

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Hrvatska ima legitimne nasljednike braće Sinković! U ovom slučaju, ne nasljednike, već nasljednice – sestre Jurković. Sve češće pokazujemo da postajemo još jača sila u veslanju, a to su jučer dokazale Ivana i Josipa Jurković osvojivši zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu do 23 godine u Češkoj, točnije, u Račicama. Prava je šteta što tako kvalitetne veslačice nisu izborile vizu za Tokio unatoč tomu što su bile pobjednice Svjetskoga kupa u ovoj disciplini… Međutim, ne sumnjamo da će za tri godine u Parizu imati što za pokazati.

Što se tiče finalne utrke, jedino je prvih 500 metara, dakle, četvrtina staze, bilo neizvjesno. Vodile su naše djevojke od početka do kraja, a jedino su na početku Francuskinje, Josephine Cornut-Danjou i Emma Cornelis malo zaprijetile, no pale su u nastavku te naposljetku zauzele peto mjesto. Posljednje dvije trećine utrke jedine su se donekle sa sestrama Jurković mogle nositi Amerikanke, Caitlin Esse i Lucy Koven, ali predaleko su bile za napad na zlato. Na kraju, lijepa pobjeda, štoviše, prekrasna za naše veslačice. Do cilja su skupile prednost od 2.59 sekunde ispred spomenutih Amerikanki, a ta je prednost mogla biti i izraženije da nisu malo posustale u posljednjih 500 metara sa saznanjem da im zlato ne može pobjeći.

I talentirani blizanci Lončarić natjecali su se u svom finalu, u istoj disciplini kao i sestre Jurković. Njih je medalje koštao spori ulazak u utrku pa su nakon pola kilometara bili posljednji. Do kraja su se dizali, no nedovoljno do minimalno bronce koja im je izmaknula za 3.38 sekundi. Osvojili su četvrtu poziciju što je, također, jako lijep uspjeh za hrvatsko veslanje.

Možda će vas zanimati

Nogomet

Kreirati listu najpopularnijih sportova u Hrvatskoj definitivno nije posve jednostavan zadatak. Iako svi uglavnom znamo koji je hrvatski sport broj 1, svatko bi imao...

Veslanje

Četvrta medalja za Hrvatsku, ujutro sigurno slavimo još najmanje dvije