Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

hrsport.hr

Skijanje

DRUGI SLALOM U FLACHAU Bez Hrvata u drugoj vožnji, Zubčiću nedostajale četiri stotinke, u vodstvu Foss-Solevaag

Norvežanin u prilici postati šesti pobjednik u šestoj slalomskoj utrci ove sezone

Foto: Screenshot

Devet godina nismo gledali slalomaše u austrijskom Flachau, a ovaj vikend ih gledamo dva uzastopna dana. Nakon jučerašnje premijerne pobjede domaćeg predstavnika Manuela Fellera, zanima nas tko će odnijeti sto bodova iz nedjeljnog slaloma, a nakon prve vožnje najbliži je tome Sebastian Foss-Solevaag, koji je u cilj ušao ispred Fabija Gstreina (+0.27) i spomenutog Fellera (+0.29). Međutim, vodeći Norvežanin, ako želi stići do svoje prve pobjede, mora prekinuti post prvoplasiranih iz prvih slalomskih vožnji koji traje od prošlosezonskog Wengena i Clementa Noela, posljednjeg skijaša koji je sačuvao prednost iz prvog laufa. Nažalost, od 13:45 sati nećemo navijati niti za jednog Hrvata. Najbliži ulasku u top 30 bio je Zubčić kojega su samo četiri stotinke dijelile od „upada“ u drugu vožnju.

Loš dan favorita

Ove sezone pratimo vrlo uzbudljiv slalom, zapravo, otkad je Marcel Hirscher otišao iz svijeta skijanja prije nepune dvije godine. Koliko je teško prognozirati tko bi mogao slaviti govori podatak da su se u top deset današnjeg prvog laufa „ugurala“ samo trojica iz elitne skupine sedam najboljih slalomaša (Foss-Solevaag prvi, Schwarz četvrti i Kristoffersen šesti). Pobjednik iz Alta Badije, Ramon Zenhaeusern, podbacio je osvojivši 16. mjesto, njegov sunarodnjak Daniel Yule još i više s 22. pozicijom, a Noel i Strasser nisu niti završili ne pretjerano zahtjevnu prvu vožnju. Veći je problem bio ući među 30, budući da su vremenske razlike između skijaša iznimno male. Tako 30. Erik Read za prvoplasiranim Fossom-Solevaagom zaostaje samo sekundu i 62 stotinke.

Grk izbacio Zubčića iz druge vožnje

Najviše se zbog toga ima pravo ljutiti Filip Zubčić, koji je prvi lauf završio prvi ispod linije, kao 31. s četiri stotinke slabijim vremenom od Reada. Nakon što ga je niz skijaša pretekao poslije njegovog nastupa, nije slutilo na dobro. Do startnog broja 45, Zubo je bio u drugoj vožnji, no onda je grčki skijaš AJ Ginnis odskijao fantastično za 12. poziciju. Istok Rodeš (st. broj 33) utrku je okončao na 37. mjestu (+1.95), Samuel Kolega (st. broj 60) na 47. poziciji (+2.51), a Matej Vidović nikako neće biti zadovoljan 52. mjestom (+2.97).

Hoće li Foss-Solevaag postati šesti slalomski pobjednik u šest utrka?

Zenhaeusern, Kristoffersen, Strasser, Schwarz i Feller. Prezimena su to ovosezonskih slalomskih pobjednika. U pet utrka slavilo je pet različitih skijaša što se nije dogodilo 14 godina, a taj niz popodne može produljiti Foss-Solevaag. Hoće li uspjeti, pogledajte od 13:45 na HRT-u 2.

Poredak nakon prve vožnje

POZICIJASKIJAŠVRIJEME
1.Sebastian Foss-Solevaag (Nor)53.50
2.Fabio Gstrein (Aut)+0.27
3.Manuel Feller (Aut)+0.29
4.Marco Schwarz (Aut)+0.34
5.Loic Meillard (Švi)+0.35
6.Henrik Kristoffersen (Nor)+0.51
7.Luca Aerni (Švi)+0.60
8.Alexis Pinturault (Fra)+0.68
9.Dave Ryding (VB)+0.81
10.Alexander Khoroshilov (Rus)+0.88
———-—–
30.Erik Read (Kan)+1.62
31.FILIP ZUBČIĆ (HRV)+1.66
37.ISTOK RODEŠ (HRV)+1.95
47.SAMUEL KOLEGA (HRV)+2.51
52.MATEJ VIDOVIĆ (HRV)+2.97
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Skijanje

Treće vrijeme druge vožnje najboljeg hrvatskog skijaša

Skijanje

Filip u napadu na osmo postolje u posljednjih 11 veleslalomskih utrka Svjetskoga kupa