Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Klađenje

Što je bitno znati prije početka klađenja?

Foto: Pixabay

U svijetu je danas jako puno ljubitelja sporta i sportskih događaja. Nebitno o kojem je točno sportu riječ, apsolutno uvijek će netko biti zainteresiran za njega i uživati gledajući ga. Neki će otići i korak dalje te pokušati unovčiti svoje znanje u određenom sportu, a naravno, svi znamo da je to moguće učiniti uz sportsko klađenje. Prije nego što pokušamo uplatiti svoj prvi listić, uglavnom smo samouvjereni kako ćemo baš mi biti ti koji će bilježiti sjajne uspjehe i kako je naše poznavanje sporta toliko dobro da ćemo konstantno igrati dobitne oklade. Međutim, za biti uspješan u klađenju potrebno je imati nešto više vještine i znanja od samog predviđanja tko će pobijediti. Spomenimo stoga što je još bitno znati prije početka klađenja i uplate prvog listića.

Kvote

Svaki sportski susret u kladionici ima kvote. Kvote opisuju kolike su šanse da se neki ishod ostvari. Kada bi neki ishod bio stopostotne sigurnosti, kvota na njega iznosila bi 1. Sve što ne spada u kategoriju stopostotne sigurnost ima kvotu veću od 1. Naravno, što su nekad ekipa ili igrač veći favoriti u svom meču, kvota na njihovu pobjedu bit će bliže 1 i suprotno. Kako bi igrač kladionice znao koliki će biti njegov potencijalni dobitak, mora pomnožiti iznos svoga uloga s kvotom te će rezultat biti njegov dobitak. Ukoliko odluči odigrati na više od jednog ishoda na istom listiću sve će se kvote množiti međusobno, a zatim s ulogom kako bi se izračunao dobitak.

Tipovi listića

Kao što smo ranije rekli, igrač na svoj listić može staviti samo jedan par, ali može staviti i više njih. Naravno, niti u jednoj kladionici nije dozvoljeno na isti listić staviti dva ishoda s iste utakmice, ali bez problema se može dodavati ishode više sportskih događaja. Osim ta dva standardna tipa listića, u kladionicama se može naići i na mnoge druge, a najpopularniji tip listića od njih je sistemski. Sistemski listić igraču omogućuje da sam odabere koliko parova od koliko će pogoditi, a da i dalje ostvari neki dobitak. Taj će dobitak biti dosta manji od onoga koji bi osvojio kada bi pogodio odabrane parove bez sistemske oklade, ali isto tako sa sobom i donosi garanciju da će do dobitka doći čak i nakon nekih promašenih ishoda.

Tipovi ishoda

U kladionicama se može odigrati na puno više različitih ishoda, odnosno igrači nisu ograničeni igrati samo na to koja će ekipa ili igrač doći do pobjede. Ako uzmemo za primjer neku nogometnu utakmicu, odmah se može uočiti da osim pobjednika možemo odabrati i koliko će biti golova na utakmici, hoće li neka ekipa slaviti s više golova razlike, koliko će biti žutih kartona itd. Za neke od najvećih nogometnih natjecanja moguće je naići i na više od stotinu takvih raznih oklada i igrači doista imaju puno potencijalnih ishoda na biranje. Prije same uplate potrebno je shvatiti što koji od takvih potencijalnih ishoda znači kako bi se moglo odigrati okladu bez greške.

Dodatne pogodnosti

Igrači, posebice oni novi, imaju razne pogodnosti prilikom prve registracije i uplate na neku od kladionica. Kladionice će im tako ponuditi razne privlačne bonuse i nagrade kako bi postali njezini članovi, a na samim je novim korisnicima da shvate što ti bonusi nose sa sobom i na koji je način moguće iskoristiti ih. Najčešće će ti bonusi biti bonusi dobrodošlice koji će igračima poduplati iznos njihove prve uplate. Ovaj tip bonusa, kao i svi drugi, dolazi s raznim uvjetima i odredbama koje je bitno razumjeti i savladati jer u protivnom neće biti moguće podići bonus sredstva. Jednom kada igrač pronađe bonus koji mu se najviše sviđa, poželjno je da igra u kladionici koja ga nudi kako bi ga mogao iskoristiti i eventualno pretvoriti u prava sredstva koja će moći isplatiti.

Najbolje online kladionice

95%
TOTAL SCORE

700 EUR bonusa na prvu uplatu

Favbet kladionica jedna je od najboljih hrvatskih kladionica koja svojim prepoznatljivim bonusima i ponudom, ruši sve standarde. Osim kladionice, tu je i casino sekcija s mnogo popularnih slot igara.

90%
TOTAL SCORE

Bonusi od 50%, 100% i 200% na prve tri uplate

Germania je jedna od najprepoznatljivijih kladionica, koja je na hrvatskom tržištu prisutna već više od 2 desetljeća.

85%
TOTAL SCORE

100 EUR bonusa na prvu uplatu

PSK je prva sportska kladionica u Hrvatskoj koja svih ovih godina uspijeva zadržati standard kakvog je postavila od samog početka.

85%
TOTAL SCORE

400 EUR bonusa na prvu uplatu

Mozzart je regionalna kladionica, sponzor brojnih poznatih klubova i sportaša, koja je postala jedna od najprestižnijih destinacija za klađenje u svijetu.

75%
TOTAL SCORE

70 EUR bonusa na prvu uplatu

Supersport kladionica jedna je od najpopularnijih u Hrvatskoj, što opravdava njena široka ponuda sportskih događaja.

Ostavi komentar

Klađenje

Veljača je mjesec s pregršt zanimljivih sportskih događaja, od kojih će neka kladitelji u Hrvatskoj definitivno koristiti za slaganje svojih listića. Započela je nova...

Komentar

Da je Hrvatska takozvana “najsportskija” država na svijetu, apsolutno nema sumnje. Zadnjih dana, kako traje Svjetsko prvenstvo u nogometu, svi se još jednom dive...

Plivanje

“DVADESET DEVETO OTVORENO PRVENSTVO  DALMACIJE U DALJINSKOM PLIVANJU – OMIŠ MARATON 2022” održat će se dana 20. 8. 2022. godine ( SUBOTA) s početkom...