Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

UFC je ponovno ‘izdao’ Miočića! Ovo su četiri borca s kojima bi se Stipe mogao boriti

Stipe Mičić se neće boriti za pojas, ali ovo su četiri borca s kojima bi mogao u kavez…

FOTO: Screenshot/ Instagram

MMA javnost je pogodila vijest da je Francis Ngannou napustio UFC te je u potrazi za drugim organizacijama. Iako su mnogi željeli vidjeti njega i Jonesa u borbi za teškaški pojas, taj scenarij nećemo gledati. Jones će se boriti protiv Cyrila Ganea, a ulog je upražnjeni pojas teške kategorije.

No što je sa Stipom Miočićom? Nije tajna da su odnosi njega i UFC-a uvijek bili zategnuti. Naime, Stipe je ono neželjeno dijete nakon ludog tuluma. U prijevodu, zbog ‘McGregor efekta’, Miočić je prvak kojeg nitko ne želi. Kulturan, lijepo odgojen i obiteljski čovjek je nešto što MMA fanovi ne cijene dovoljno, misli se na širu masu, naravno. Koje su opcije za njega? Pa, ima ih mnogo… On je na Twitteru danas objavio da želi borbu u ožujku pa napad na titulu u lipnju.

Matematika je vrlo jasna, Stipe će odraditi borbu prije eventualnog napada na titulu, a protivnika ne nedostaje. Svima iz vrha kategorije je jasno da je pobjeda nad Stipom ulaznica za napad na pojas. Najveći pretendent na tu poziciju je Curtis Blaydes. On je četvrti na ljestvici izazivača, a već je prije prozivao Miočića. Već je on veliko ime, a i u UFC-u bi ga voljeli vidjeti u eventualnoj borbi za titulu. Sljedeći na listi i kandidat broj dva je Tai Tuivasa. Uzbudljivi Australac je treći izazivač, ali kod njega postoji jedan problem. On u posljednjem meču ima poraz od izazivača Cyrila Ganea i to mu nikako ne ide u prilog. Da li će baš njega UFC gurnuti u meč protiv Miočića, nije nemoguće, ali se mnoge stvari moraju poklopiti.

Derrick Lewis je sljedeći borac. Osebujni Amerikanac je već lagano u silaznoj putanji, ali je vrlo popularan. Ima pedigre bivšeg izazivača, ali u tom meču protiv Daniela Cormiera nije ništa pokazao. Posljednji na ovoj listi je Serhei Pavlovič koji je u velikom naletu. Pet pobjeda u nizu su veliki jamac da on uleti u borbu protiv Miočića. Sveukupno u karijeri ima tek jedan poraz i 17 pobjeda. On je svakako budućnost teške kategorije, a pobjeda nad Miočićem bi bila sjajna prilika da izbori meč za titulu.

Sve u svemu, vidjet ćemo, kod UFC-a se nikad ne zna. Mi se samo nadamo da će Stipe proći tu prepreku te da će izboriti šansu protiv prvaka da vrati pojas u svoje vlasništvo.

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Poprilično je izvjesno da je idući Jonesov suparnik Stipe Miočić kojega u UFC-u nismo gledali gotovo dvije godine

Borilački sportovi

Pogledajte podatak koji dovoljno govori o popularnosti FNC-a u Hrvatskoj, a vjerujemo i u regiji.

Nogomet

Stipe Miočić je oduševljen scenama dočeka Vatrenih.

Borilački sportovi

Tyson Fury se nakon pobjede obračunao s Oleksandrom Usykom te usmeno dogovorio meč s njim.