Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Sport

[VIDEO] Sramota na EP-u na kojem je Hrvatska imala svog predstavnika: Nastup transrodne osobe šokirao svijet

U 59. godini dobio je priliku nastupiti na svečanosti otvaranja Europskog prvenstva u umjetničkom klizanju

Foto: Screenshot Black Conservative Perspective YT

Organizatori Europskog prvenstva u umjetničkom klizanju u finskom Espoou, koje je trajalo do 25. do 29. siječnja, kao glavni cilj postavili su promoviranje poštivanja razlika između ljudi. U isto vrijeme, nije bilo mjesta za vrhunske ruske klizačice i klizače, koji, očito, ne spadaju u ovu kategoriju. Međutim, pojavila se transrodna klizačica čiji je nastup na otvaranju bilo, jednostavno, mučno gledati.

Minna-Maaria Antikainen nekada je bila muškarac po imenu Markku-Pekka. U dobi od 43 godine odlučio je promijeniti spol. Kao dijete, Markku-Pekka sanjao je o karijeri u umjetničkom klizanju, ali nije mogao ispuniti svoju želju. U dobi od 50 godina odlučio se početi baviti ovim sportom…

Markku-Pekka je 2017. osvojio brončanu medalju među klizačicama u pojedinačnoj konkurenciji na neslužbenom Svjetskom prvenstvu u njemačkom Oberstdorfu. No, nagradu nije dobio jer je nosio suknju protivno pravilima natjecanja. Međutim, globalni trendovi išli su na ruku Antikainenu. U 59. godini dobio je priliku nastupiti na svečanosti otvaranja Europskog prvenstva u umjetničkom klizanju.

Nastup je bio kao iz noćne more. Teškom je mukom klizao po ledu, a nakon pada nije mogao sam ustati. Neki finski mediji pokušali su to opisati kao “trijumfom različitosti u sportu”, ali ljude ne možete prevariti. Štovatelji ovog prekrasnog sporta u Finskoj i diljem svijeta izrazili su svoje mišljenje na društvenim mrežama:

Ovo je vjerojatno vic. To je jadno i smiješno. Ali vrlo je zabrinjavajuće za budućnost da će takva zvijer postati norma nauštrb pravih žena.

Ili:

Trans identitet koji poštujem ne znači dopuštenje za bilo što. Ovaj šou je više uvreda za transseksualce nego pobjeda.

Vrijedi spomenuti da je jedini hrvatski predstavnik na Europskom prvenstvu, klizač Jari Kessler, osvojio 19. mjesto od 29 natjecatelja.

Ostavi komentar