Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Rukomet

‘Zanimljiva’ odluka IHF-a: Sude nam isti suci kao i prošlu utakmicu, ali sada bi mogli pokazati pravo lice

Spomenuti dvojac nije mnogo utjecao na konačan ishod tog susreta između Hrvatske i Belgije, no danas je ulog ipak nešto viši

Foto: Kolektiff Images / Facebook HRS

Dugo je bilo vijećanje tko će nam “dijeliti pravdu” na današnjoj, posljednjoj utakmici drugoga kruga Svjetskog rukometnog prvenstva protiv Bahreina. A onda se IHF-ova sudačka komisija odlučila za isti par sudaca koji nam je bio dodijeljen prije dva dana, u meču s Belgijom. Riječ je o Norvežanima, Larsu Jorumu i Havardu Klevenu.

Spomenuti dvojac nije mnogo utjecao na konačan ishod tog susreta između Hrvatske i Belgije, no danas je ulog ipak nešto viši. Iako mnogi ne vjeruju da “Kauboji” mogu doći do scenarija potrebnog za prolazak u četvrtfinale, ako bude bilo naznaka da bi do njega moglo doći, vrlo lako bi svoje prste mogla upetljati ova norveška kombinacija sudaca.

Upravo kako se moglo predvidjeti, ako će se negdje odvijati ponovne sudačke nepravde, to će se dogoditi na susretu nas i Bahreina, a ne onom kasnijem, Danske i Egipta. Zanimljivo je na kakve detalje pazi IHF – Dancima i Egipćanima dodijeljen je slovenski sudački par, Bojan Lah i David Sok, kao svojevrsna kompenzacija – već ako nama sude susjedi Dancima, pa neka njima sude naši susjedi. Kompenzacija? Samo prividna.

Incident iz 2021.

Imena Larsa Joruma i Havarda Klevena često su se spominjala prije dvije godine. U posljednjem kolu prvoga kruga Svjetskog prvenstva 2021. sudili su dvoboj Švedske i Egipta naginjući svojim odlukama, jasno, na Šveđane. Švedska je taj susret pobijedila s 24:23, zauzevši prvo mjesto u skupini nakon čega joj je bio otvoren ždrijeb do polufinala. Za razliku od Egipćana koji su u četvrtfinalu zapeli na Dansku. Takav rasplet situacije nije se nimalo svidio predsjedniku IHF-a, Egipćaninu, Hassanu Moustafi, koji je nakon nekoliko mjeseci s dužnosti šefa IHF-ove sudačke komisije smijenio Ramona Gallega i jasno i glasno dao do znanja: “Od sada se mene pita tko će suditi!”

Jasno je da na ovom turniru utjecaj na Moustafu vrši njegov pomoćnik i predsjednik Danskog rukometnog saveza, Per Bertelsen, koji, naravno, želi svoju zemlju vidjeti u završnici natjecanja. Budući da ovo društvo nastoji svoje rukometaše od 20:30 sati gledati u borbi za prvo mjesto, nužno je prije toga smanjiti ionako minimalne šanse Hrvatskoj da im pokuša pomrsiti račune.


Standings provided by Sofascore

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Komentar

Žalosno je da se novi izbornik traži putem portala i novina. Kao svojevrsna aukcija - tko da više, pobjednik!

Rukomet

Nakon okončane utakmice "Kauboja" s Bahreinom, pred mikrofon RTL-ove reporterke, Ines Gode, izašao je izbornik Hrvoje Horvat. Ostalo je povijest...

Na današnji dan

Nakon prve minute četvrtfinalnog "El Clasica" nismo mogli niti slutiti kako će se utakmica odviti...

Rukomet

Ova situacija donekle podsjeća na ono Europsko prvenstvo 2016. i grandioznu pobjedu igrača našeg tadašnjeg izbornika, Željka Babića, protiv Poljske...