Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Atletika

Filip Mihaljević ostao bez medalje na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici

Filip Mihaljevic
FOTO: Instagram

Hrvatski atletičar Filip Mihaljević je zauzeo 4. mjesto na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici u bacanju kugle čime nije uspio obraniti broncu osvojenu prije dvije godine u poljskom Torunu.

Filip je otvorio cjelokupno finale s hicem od 21.13 metara, a vodstvo je držao sve dok Ukrajinac Roman Kokoshko kao treći po redu nije bacio kuglu na daljinu od 21.25 metara. Do kraja prve serije ga je prebacio i Talijan Zane Weir koji je bio pet centimetara dalji od Filipa.

U drugoj seriji smo vidjeli nekoliko spektakularnih bacanja. Filip je podbacio s 20.73m, ali je spomenuti Weir bacio kuglu na sjajnih 21.89 metara. Ipak, vodio je jako kratko jer ga je s jednim centimetrom daljim hicem na prvom mjestu preskočio branitelj naslova – Čeh Tomaš Stanek čime je postavio svoj najbolji rezultat ove sezone.

U trećoj seriji je Filip došao do 3. mjesta. Najbolji hrvatski bacač kugle je izjednačio svoj najbolji ovosezonski rezultat bacivši kuglu na 21.42 metra. U istoj seriji je Talijan Weir novim rekordom karijere od 22.06 metara postavio novi najbolji europski rezultat ove sezone.

Sve do posljednje serije se ništa nije mijenjalo, ali onda dotad četvrtoplasirani Ukrajinac Roman Kokoshko popravlja vlastiti osobni rekord za nevjerojatnih 59 centimetara i sa 21.84m dolazi do trećeg mjesta i u konačnici do bronce. Filip je u posljednjoj seriji postavio svoj najbolji rezultat ovog finala od 21.43 metra no to nije bilo dovoljno za pomak na ljestvici.

Za kraj recimo još kako je ovo bilo prvo natjecanje u bacanju kugle na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici na kojem su sva tri osvajača medalje bacili preko 21.80 metara.

Ostavi komentar

Atletika

Hrvatska će imati šest predstavnika, a od jednog očekujemo borbu za najsjajnije odličje...

Atletika

Saznajte gdje gledati Hanžekovićev memorijal, najpoznatiji hrvatski atletski miting na kojem će nastupiti Sandra, Filip, Crouser, Allman,...

Atletika

Konačno je kucnuo čas kad ćemo gledati najbolje europske atletičare na djelu. Sandra Perković i Filip Mihaljević predvode Hrvatsku