Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Najbolja hrvatska boksačica se bori za svjetsku titulu?! Pregovori za meč su pri kraju

Ivana Habazin u pregovorima je za borbe koja donosi svjetsku titulu.

FOTO: Screenshot/ Podcast Incubator/ YouTube

Najbolja Hrvatska boksačica, Ivana Habazin, u pregovorima je za meč u kojemu je ulog upražnjena svjetska titula po IBF verziji. Nakon što je u Zaboku pobijedila Dianu Prazak i osvojila WBC-ov Silver pojas u velter kategoriji, Ivanu Habazin možda čeka novi izazov. Prema njenim riječima, trebala bi se boriti protiv Jessice McCaskill i to za IBF pojas u velter kategoriji, koji je trenutno upražnjen.

Naime, Ivana je napravila podužu pauzu nakon što je izgubila meč protiv najbolje boksačice svijeta, Claresse Shields. Taj meč je popraćen s puno kontroverzi, jer je tad njen trener fizički napadnut od strane tima protivnice.

FOTO: Screenshot/ Facebook

Postoji mogućnost i da se njih dvije bore za WBC titulu u velter kategoriji, jer je Habazin pobjedom protiv Prazak osigurala status obavezne izazivačice. Nadamo se da će do ovoga meča doći, a eventualna pobjeda bila bi možda i najveća u Ivaninoj karijeri.

Osim sa Shields, Habazin ima meč i s Ceciliom Braekhus, koja je svojevremeno vladala boksom. Uz ova dva meča, okršaj protiv McCaskill sigurno bi bio jedan od najbitnijih u njenoj karijeri, a mi se nadamo i pobjedi te povijesnom osvajanju svjetske titule.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Borilački sportovi

Mirko je putem facebooka odgovorio na provokativan komentar jednog pratitelja.

Borilački sportovi

FNC ponovno okuplja ponajbolje regionalne borce. 23. prosinca u Sisku će se održati deveta po redu priredba najbrže rastuće organizacije u ovome dijelu Europe.

Borilački sportovi

Procurila je vijest da bi se američko-hrvatski MMA borac, Stipe Miočić vratiti u kavez. Naime, spominje se da bi se trebao obračunati s ponajboljim...

Borilački sportovi

Novopečeni prvak u UFC-ovoj lakoj kategoriji, Islam Makhachev, zadnju borbu prije potpisa za UFC, borio se protiv legendarnog Ivice Truščeka.