Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Skijanje

Skijanje: Gdje gledati i kada počinje prijenos otvaranja sezone u Söldenu?

Saznajte gdje gledati prijenos prve utrke nove sezone Svjetskoga skijaškoga kupa. Skijašicama je start odgođen, ali ne i skijašima

skijanje prijenos
Foto: Screenshot

Saznajte gdje gledati prijenos prve utrke nove sezone Svjetskoga skijaškoga kupa. Skijašicama je start odgođen, ali ne i skijašima.

Na prvi nastup Zrinke Ljutić u novoj sezoni morat ćemo još neko vrijeme pričekati, barem do 19. studenog kada je na rasporedu prvi od dva slaloma u finskom Leviju. Mlada Hrvatica danas prijepodne trebala je krenuti u akciju, no vremenske neprilike umiješale su prste. Posljednjih tjedana na Rettenbach glečeru u Soldenu vladaju proljetni uvjeti koji nisu nimalo pomogli organizatorima. Onda kada je staza, ipak, dovršena, počela je padati kiša koja se u višim predjelima pretvorila u snijeg, pa se pojavila i magla. Uglavnom, skijašice bi svoj debi u novoj sezoni trebale dočekati 5. studenog na Zermattu utrkom spusta.

Vremenska prognoza za sutra poprilično je dobra što se tiče padalina (to jest, zbog njihovog nedostatka), ali probleme bi mogla prouzročiti temperatura koja bi se trebala podići do deset stupnjeva Celzijusa u prijepodnevnim satima. Ako dođe do početka utrke, u što čvrsto vjerujemo, onda ćemo na stazi vidjeti i najboljeg hrvatskog skijaša, Filipa Zubčića. “Zubo” u novu sezonu ulazi s novim trenerom, Sergejom Komarovom, nakon što je raskinuo 19 godina dugu suradnju s Markom Šumanom. Brzo ćemo saznati je li promjena djelotvorna…

Skijanje: Gdje gledati prijenos veleslaloma u Soldenu?

U večernjim satima održat će se izvlačenje startnih brojeva. Zbog nešto lošijih nastupa u prošloj sezoni, Filip Zubčić više nije u elitnoj skupini veleslalomaša, pa će, stoga, dobiti startni broj između osam i 15. Uz Filipa, imat ćemo još jednog predstavnika, a to je Samuel Kolega koji je pun samopouzdanja i spreman je na proboj prema krugu 30 najboljih skijaša ove discipline. Za razliku od Zubčića, Samuel zna koji će startati po redu – 69. Hoće li oba Hrvata osigurati drugu vožnju, moći ćete saznati putem televizijskog prijenosa. Prijenos skijanja osigurao je HRT na svom Drugom programu, kao i neke online kladionice. Prva vožnja počinje u 10:00, a druga u 13:00 sati.

Muški veleslalom u Soldenu – nedjelja (10:00 h / 13:00 h)

Posljednjih 10 pobjednika veleslaloma u Soldenu

  • 2021. Marco Odermatt (Švi)
  • 2020. Lucas Braathen (Nor)
  • 2019. Alexis Pinturault (Fra)
  • 2016. Alexis Pinturault (Fra)
  • 2015. Ted Ligety (SAD)
  • 2014. Marcel Hirscher (Aut)
  • 2013. Ted Ligety (SAD)
  • 2012. Ted Ligety (SAD)
  • 2011. Ted Ligety (SAD)
  • 2009. Didier Cuche (Švi)
Ostavi komentar