Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

VIDEO UFC se kompilacijom borbi naklonio Cro Copu: Prisjetili su se njegovog najvećeg uspjeha

UFC se prisjetio najvećeg uspjeha Mirka Filipovića. Radi se o osvajanju PRIDE-ovog turnira u otvorenoj težinskoj kategoriji 2006. godine.

Foto: Screenshot/ YouTube/ Instagram

Zlatnim slovima urezano je ime Mirka Filipovića u stranicama svjetskog MMA-a. Osim što je inspiracija domaćim borcima koji se bave ovim sportom, isto to je i u čitavom svijetu. Njegova ostavština u PRIDE-u svrstava ga među najbolje borce u povijesti ovoga sporta.

UFC (Ultimate Fighting Championship), organizacija u kojoj se Mirko borio, prisjetila se na svojim stranicama uspjeha koji je Mirko postigao u Japanu. Radi se o njegovom pohodu na PRIDE-ov pojas na turniru u otvorenoj težinskoj kategoriji.

Na putu do tog uspjeha Mirko je savladao Ikuhishu Minowu nakon samo 70 sekundi borbe, zatim je nakon nekoliko tjedana nokautirao Japanca, Hidehika Yoshidu. Nakon dva Japanca, u polufinalu se borio s Wanderleiem Silvom kojeg je pobijedio famoznim lijevim high kickom.

Zadnja stepenica bio je Josh Barnett, koji je prije toga pobijedio Marka Hunta, Aleksandra Emelianenka i Minotaura Nogueiru. Na sreću, “Cro Cop” je bio prevelik zalogaj za Josha te se Mirko pobjedom okrunio pojasom PRIDE-a, što mu je i najveći uspjeh u karijeri.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Borilački sportovi

Procurila je vijest da bi se američko-hrvatski MMA borac, Stipe Miočić vratiti u kavez. Naime, spominje se da bi se trebao obračunati s ponajboljim...

Borilački sportovi

Novopečeni prvak u UFC-ovoj lakoj kategoriji, Islam Makhachev, zadnju borbu prije potpisa za UFC, borio se protiv legendarnog Ivice Truščeka.

Borilački sportovi

Predsjednik ONE FC-a, Chatri Sitiydtong, podijelio je dojmove nakon posjete Zagrebu, gdje je imao priliku trenirati kod legendarog Mirka Filipovića.

Sport

Najbolji MMA borac u povijesti Hrvatske i jedan od najboljih boraca u povijesti, Mirko FIlipović ‘Cro Cop’, danas slavi svoj 48. rođendan. Trebali bi...