Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Skijanje

Jeste li znali? Za uspjeh Zrinke Ljutić među najzaslužnijima je i Marin Čilić

Foto: Screenshot

Da je Hrvatska mala i lijepa zemlja u kojoj su ljudi povezani na zaista velik broj dirljivih načina, jasno nam je svima. No, priča koja povezuje Zrinku Ljutić i Marina Čilića, također je vrlo lijepa i dirljiva te je vrijedi posebno istaknuti.

Podsjetimo, Zrinka je jučer osvojila treće mjesto u slalomu te je tako Hrvatska u ženskom skijanju nakon 15 godina dobila natjecateljicu na postolju. Da stvar bude još ljepša, druga Hrvatica u utrci, Leona Popović, bila je peta.

Sigurno se pitate kakve to sve veze ima s Marinom Čilićem? Naime, Marin je već toliko toga svojim uspjesima dao hrvatskom sportu, a svoju veličinu pokazuje i preko drugih sportaša. Jedan od najboljih primjera je upravo Zrinka. Biti skijašica definitivno nije jeftina aktivnost, a Zrinka se prije nekoliko godina javila upravo našem najuspješnijem tenisaču koji ima svoju zakladu za dodjelu stipendija. Bez ikakvog oklijevanja, Marin joj je odlučio pomoći financijski i ostvariti njezinu želju za dobivanjem stipendije. I to ne samo jednom, Zrinki je odlučio dvaput pomoći na taj način.

Čak je i prošle godine dao jednu izjavu u kojoj je upitan koga će pratiti na Zimskim Olimpijskim igrama, a odgovorio je:

Prije svega, najviše od svih ću pratiti Zrinku Ljutić. Ona je naša stipendistica, dva puta. Danas smo upoznali i njezinu sestru Doru, pratimo nju i navijamo, naravno, za sve.

Marin Čilić u intervjuu za HRT

Pokazao je tako još jednom da ima ogromno srce i koliko podržava hrvatski sport. Iako smo to znali jer bi se svaki put odazvao kad treba zaigrati za Hrvatsku, jednostavno se teško ne diviti ovom čovjeku i svemu što čini i nastavit će činiti za hrvatski sport. Isto tako, nadamo se da će Zrinka ostvariti još puno ovakvih uspjeha, točnije sigurni smo da hoće jer samo joj je 19 godina.

Ostavi komentar

Skijanje

Koliko je bila brza naša Leona, govori činjenica da je trenutno ispred najbolje skijašice svijeta, Mikaele Shiffrin

Skijanje

Nudi se jedno pitanje - želi li Shiffrin krenuti u lov na Annemarie Moser-Proell koja je rekorderka po broju osvojenih velikih Kristalnih globusa?

Skijanje

Tko može oduzeti pobjedu slavnoj Amerikanki? Niti jedna od protivnica. Jedino sama sebi...

Skijanje

Amerikanka, Mikaela Shiffrin, slavila je u švedskom Areu, zemlji Ingemara Stenmarka, pred njegovim ljudima