Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Borilački sportovi

Ne može doći k sebi nakon osvojene bronce na Europskom prvenstvu: ‘Još je uvijek u meni puno adrenalina’

Foto: Screenshot

Europska kadetska prvakinja iz 2017. godine, osvajačica srebrnih medalja s kadetskog i juniorskog EP-a godinu kasnije, zlatna s mlađeseniorskog Eura 2021., a od danas i treća najbolja džudašica u seniorskom džudu u kategoriji do 52 kilograma. Sve je to, i još više, 20-godišnja Solinjanka, Ana Viktorija Puljiz, jedna od najperspektivnijih hrvatskih sportašica i legitimna nasljednica Barbare Matić.

Trenutno je u tijeku seniorsko Europsko prvenstvo u Sofiji na kojem se bori 11 hrvatskih džudaša i džudašica. Dok svi iščekujemo nastup Barbare Matić koja će pokušati osvojiti povijesno, prvo zlato za Hrvatsku na europskim prvenstvima, obradovala nas je mlada Puljiz, iako je još uvijek juniorka. Na putu do bronce redom su „padale“ Španjolka Perez Box, Talijanka Giuffrida i Izraelka Primo, a jedina koja ju je svladala je Njemica Ballhaus, nakon čega je hrvatska džudašica otišla u repasaž. Iako je na 34. poziciji svjetske ljestvice u svojoj kategoriji, na putu do medalje svladala je dvije Top 10 protivnice, Gefen Primo (6.) i Odette Giuffridu (8.).

Bila je vidno oduševljena mlada Solinjanka nakon najvećeg uspjeha karijere:

Još je uvijek u meni puno adrenalina. Još sam nekako u šoku. Naravno da sam presretna zbog ovog rezultata i zbog medalje. Ništa, kada se sve slegne i kada dođem sebi idemo dalje.

Važno je napomenuti da je ovo deveto odličje za Hrvatsku na europskim prvenstvima i osma bronca.


MLADA HRVATSKA DŽUDAŠICA NA KROVU EUROPE!

Ostavi komentar

Borilački sportovi

Hrvatska judašica Barbara Matić osvojila je srebrnu medalju na Grand Slamu u uzbekistanskom Tashkentu u kategoriji do 70 kilograma. Barbara, trenutno vodeća judašica svoje kategorije na...

Borilački sportovi

Stipe Mičić se neće boriti za pojas, ali ovo su četiri borca s kojima bi mogao u kavez...

Borilački sportovi

Pogledajte podatak koji dovoljno govori o popularnosti FNC-a u Hrvatskoj, a vjerujemo i u regiji.

Borilački sportovi

Mirko je putem facebooka odgovorio na provokativan komentar jednog pratitelja.